Je browser is mogelijk verouderd waardoor de website niet optimaal te bezoeken is.

Voor het beste resultaat, gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox.

Find A Seat

Landing page & UI Design voor de Find A Seat app

Find A Seat is een schoolproject wat in groepsformaat is uitgevoerd. Het project is een app die laat zien welke stoelen er in een trein vrij en bezet zijn. Met een groep van 5 zijn we aan de slag gegaan om dit tot een zo goed mogelijk product te vormen, om deze later te presenteren. Mijn taak binnen deze groep was het verzorgen van de infrastructuur en media. Denk hierbij aan een informatieve website op een werkende webserver incl. beveiliging, en het design van de app zelf.


Na een brainstorm kon ik aan de slag met de website. Ik had al snel een idee om een moderne website te maken voor een app. Voor inspiratie zocht ik naar vergelijkbare projecten op Dribbble. Na een goed idee gevisualiseerd te hebben ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen en ontwikkelen van de code voor de website. Al snel wist ik dat ik hiervoor het Bootstrap-grid systeem wilde gebruiken, echter zonder enige andere Bootstrap componenten.


Uiteindelijk heb ik gekozen voor een blauw-paarse tint als primaire kleur. Dit zodat de app zakelijk overkomt, maar wel als moderne app i.p.v. een oud bedrijf. Verder heb ik het simpel gelaten door variaties van zwart & wit te incorporeren. Deze kleuren zijn ook toegepast op de UI van de app zelf. Verder ben ik uitgegaan van een moderne look die gebruik maakt van verschillende design-principes zoals Google's Material Design (schaduwen).


Na de website te hebben ontwikkeld heb ik deze online gezet op een webserver en het domein findaseat.nl aangeschaft. Uiteraard heb ik ook een SSL certificaat toegepast op dit domein. Het project mocht eventueel lokaal opgeleverd worden, maar om een goede infrastructuur aan te tonen heb ik dit op deze manier gedaan.


Naast de website was er nog de UI van de app. Om inspiratie op te doen heb ik gekeken naar vergelijkbare apps zoals de NS app. Met deze inspiratie ben ik aan de gang gegaan door Mockflow te gebruiken en hiermee een mooie (mobiele) interface te ontwerpen die goed rekening houd met de UX.


Ik ben erg blij met het eindresultaat wat ik heb kunnen opleveren en zal hier mogelijk in de toekomst nog verder op door gaan. Ook kan ik de website eventueel gebruiken als inspiratie voor een volgende applicatie.

Jaar
2019
Project
Website / UI
Rol
Designer / Developer
Technieken
HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery
Fonts
Poppins, Quicksand, Raleway, Lato
Kleuren

Links
Bezoek Website