Je browser is mogelijk verouderd waardoor de website niet optimaal te bezoeken is.

Voor het beste resultaat, gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox.

Koningsdag

De officiële website voor Koningsdag 2018 in Stiphout

Ik was benaderd door het Oranje Comité van Stiphout om eventueel te helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van de officiële website van Stiphout. Dit vond ik een leuke uitdaging en daarom heb ik dit project uitgevoerd. Er bestond nog niks, dus ik moest de website vanaf het begin ontwerpen en realiseren. Uiteindelijk heb ik gekozen om dit niet via een CMS te bouwen, maar via mijn eigen creatieve ideeën en code. Hiermee kreeg ik een eindproduct wat qua kleurenschema goed bij het onderwerp paste. Voor inspiratie ging ik rondkijken bij andere websites voor koningsdag. Zoals verwacht kreeg ik veel oranje te zien, en dit kon uiteraard niet ontbreken bij deze website.


De website heb ik in een aantal dagen gebouwd. Het begon met een concept en overleg met het Oranje Comité om te kijken wat voor informatie op de website moest komen. Met deze informatie ging ik aan de slag met het maken van een aantal prototypes. Toen ik eenmaal de basis had was het een kwestie van verschillende sponsoren toevoegen aan de website zodra deze bekend waren. Ook moesten er nog een aantal songteksten naderhand op de site gezet worden.


Het proces was verder goed gelopen. Na een aantal korte gesprekken met feedback over de voortgang van de site kon de site al snel online. Ik had het domein aangeschaft en de benodigde acties uitgevoerd om de website online te zetten. Er zat verder geen grote database achter o.i.d, waardoor dit een simpele taak was. Ook heb ik ervoor gezorgd dat de website voldoende beveiligd was van verschillende aanvallen door een CDN zoals CloudFlare te gebruiken. Dit hield ook in dat ik een geldig SSL-certificaat heb gebruikt voor deze site. Dit certificaat heb ik ook via CloudFlare aangevraagd. Toen dit allemaal gedaan was heb ik het Oranje Comité hiervan op de hoogte gesteld en ze waren erg blij met de site.


Uiteindelijk was ik erg blij met het resultaat. Het is me gelukt om een moderne site te maken voor jong en oud, die écht koningsdag uitstraalt. Ook kreeg ik van de opdrachtgever positieve feedback. Aan de evenementpagina te zien was Koningsdag 2018 in Stiphout een succes. Hopelijk heeft mijn website hier aan bijgedragen.


Helaas had ik niet genoeg vrije tijd om de website voor 2019 te onderhouden en verbouwen. Ik heb de gegevens overgedragen en er is door een andere partij een website voor 2019 ontwikkeld. Overigens was het leuk om te zien dat er alsnog wat elementen die ik heb gebruikt voor deze website herbruikt worden voor de vernieuwde site.

Jaar
2018
Project
Website
Rol
Designer / Developer
Technieken
HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery
Fonts
Poppins, Quicksand, Raleway, Lato
Kleuren

Links
Bezoek Website