Je browser is mogelijk verouderd waardoor de website niet optimaal te bezoeken is.

Voor het beste resultaat, gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox.

TiX

Een interactief ticketsysteem gebaseerd op material design

TiX is een interactief ticketsysteem waarmee eenvoudig tickets kunnen worden aangemaakt en bijgehouden. Dit project is gemaakt als schoolopdracht, om aan te tonen dat ik goed overweg kan met programmeertalen zoals PHP en SQL, en hiermee databases kan manipuleren. Om dit te realiseren heb ik dus gebruik gemaakt van HTML & CSS om de pagina vorm te geven, JavaScript om simpele animaties uit te voeren en reacties achter te laten, en PHP & SQL om data te verwerken.


TiX maakt gebruik van verschillende functies: een login scherm met gebruikers die opgeslagen worden in een database om rechten te bepalen, een manier om nieuwe tickets aan te maken, tickets te zoeken, een overzicht van tickets te zien, reacties achter te laten op tickets, en statistieken te bekijken van alle tickets. Om deze statistieken aan te tonen die gebaseerd zijn op data uit de database van alle tickets heb ik Chart.js gebruikt met een verwijzing naar de database via PHP / SQL. Uiteraard kan er ook gefilterd worden op 1e of 2e lijns tickets.


Als design ben ik uit gegaan van een standaard layout die we vaak terug zien komen bij ticketsystemen. Een groot overzichtelijk gebied met content, en een menu verwerkt in een sidebar. Om dit te realiseren heb ik een framework gebaseerd op Material Design gebruikt, genaamd Surface. Uiteraard heb ik dit wel flink aan moeten passen. Het was noodzakelijk dat we een fictief logo van een bedrijf genaamd CompuServe gebruikte, wat als primaire kleur paars had. Hierom heb ik de primaire kleur van TiX ook paars gemaakt. Ook komen er veel andere kleuren terug zoals blauw, rood en groen voor een indicatie van de status van de ticket.


Op dit moment is TiX niet online beschikbaar omdat dit alleen een schoolproject was, maar mogelijk kan het in de toekomst gebruikt worden als ticketsysteem voor een klant. In ieder geval ben ik blij met het eindresultaat en de docent ook door dit project met een 10 te beoordelen.

Jaar
2019
Project
Web Applicatie
Rol
Designer / Developer
Technieken
HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, PHP, MySQL
Fonts
Roboto, Gentium Book Basic
Kleuren