Je browser is mogelijk verouderd waardoor de website niet optimaal te bezoeken is.

Voor het beste resultaat, gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox.

Trivia Adventure

Een leerzame avontuur-app voor basisscholen

Trivia Adventure is een schoolproject gemaakt in groepsverband. Het is een leerzame app die gebruik maakt van levels gebaseerd op verschillende categorieën van lessen op de basisschool. Hier worden dan quizvragen over gemaakt. Het kan zowel singleplayer als multiplayer worden gespeeld en is op dit moment ook alleen beschikbaar voor basisscholen.


Mijn deel binnen dit project was de vormgeving van alle media-onderdelen. Denk hierbij aan het ontwerpen en ontwikkelen van de website, het ontwerpen van de huisstijl, de interface van de app, en advertenties. Deze taken heb ik deels uitgevoerd met een klasgenoot. Naast de programmeertalen van de website heb ik veel geleerd over de Adobe-programma's InDesign en Photoshop. Hier had ik voorheen nog weinig ervaring mee. Dit project was erg leuk om uit te voeren en heeft me veel bijgeleerd. Ook heeft dit me verder ontwikkeld in het werken in groepsverband.


Als stijl zijn we uitgegaan van een regenboog kleur omdat het spel gebaseerd is op trivia. Ook komen er vaak bergen voor in illustraties en achtergronden om een avontuurlijk gevoel uit te stralen. Omdat er zoveel kleuren ter beschikking waren is er ook veel gebruik gemaakt van gradients. Uiteindelijk ben ik blij met het eindresultaat en vind ik dat ik samen met mijn groep een goed product op heb kunnen leveren.


Voordat we konden beginnen aan de designs moest er een huisstijl-handboek komen. Deze heb ik gemaakt en is hier onder te vinden. Het bevat gebruikte fonts, kleuren, illustraties, en andere benodigdheden. Nadat de huisstijl was vastgelegd kon er worden begonnen aan het designen van de app. Hier was ik verantwoordelijk voor het inlogscherm, singleplayer, profiel, en de algemene huisstijl. Deze designs zijn gemaakt in Photoshop. Het huisstijl-handboek is gemaakt in InDesign.

Jaar
2019
Project
Website / Branding / UI
Rol
Designer / Developer
Technieken
HTML5, CSS3, JavaScript, Photoshop
Fonts
Poppins, Lato
KleurenLinks
Bezoek Website